Ski de tura

Ski touring (schiul de tură) se potrivește perfect zonelor nemarcate și nepatrulate din munții noștri.

Acest tip de ski a fost adoptat de schiorii în căutare de un sport nou, de alpiniști, și de cei care doresc să evite costurile ridicare ale unei stațiuni montane. Acest sport se practică cu succes în România în munții Bucegi, Iezer-Păpușa, Ciucaș și Făgăraș. Traseele din Făgăraș au un grad de dificultate mai ridicat, acestea fiind și mai lungi, dar frumusețea acestora fac ca această provocare să merite cu adevărat!

Nu e nevoie să veniți cu schiurile de acasă! Puteți închiria de la noi schiuri Scott Fly’Air, clăpari, piei de foca, bețe sau chiar echipamentul complet.

În locul transportului cu telescaunul sau telecabina, ski-ul de tură implică urcarea cu ajutorul pieilor de focă, un tip de material atașat la baza schiului, pentru a preveni alunecarea în timpul urcării pe pantă. Înainte de a schia la vale, pieile se vor scoate.

Ski touring cuprinde urcarea pe munte, parcurgerea de trasee neatinse, departe de mulțimi și bucuria dată de priveliștile rupte din rai pe care le au munții noștri de oferit! Iar coborârea la vale îmbină perfect emoția schiului pe zăpada curată și liniștea naturii.

Turele pot fi de o zi sau un weekend iar la un grup de maxim 10 participanți, avem disponibili însoțitori, atât la tariful de o zi cât și pe durata unui weekend. Este recomandat ca doritorii să fie în formă fizică bună, pentru a se putea bucura din plin de această activitate. În afară de aceasta, e necesară o bună experiență pe toate tipurile de zăpadă.

Inchiriere elemente echipament ski de tura: ski-uri / clapari / piei defoca / bete de ski (bucata)

Închiriere echipament complet (ski-uri, clăpari, piei de focă, bețe de ski)
Durată Tarif
1 zi 70 lei
1 week-end (de vineri seara sau sâmbătă dimineața până duminică seara sau luni dimineața) 120 lei
Închiriere ski-uri + clăpari + piei de focă + bețe de ski
Durată Tarif
1 zi 50 lei
1 week-end (de vineri seara sau sâmbătă dimineața până duminică seara sau luni dimineața) 90 lei
Însoțitor (pentru grup de maxim 10 persoane)
Durată Tarif
1 zi 400 lei
1 week-end (de vineri seara sau sâmbătă dimineața până duminică seara sau luni dimineața) 1.000 lei
Echipament: Scott Fly’Air
Scott Fly Air